De vliegtuin zoekt een nieuwe locatie!

Aan de Distelweg in Amsterdam Noord staan sinds eind 2015 ateliers. Daarin werken creatievelingen, waaronder wij: collectief ‘De Vliegtuin’.

We bewerken hout, staal, hergebruiken materialen, smeden in onze zelfgemaakte smederij, bouwen kunstwerken, maken bijen en andere insecten blij met groene siertuinen, we zingen met buurtbewoners in ons Noordkoor, laten schoolkinderen kennismaken met kunst en natuur, en nog veel meer. In een paar jaar tijd toverden we een stukje industrie-gebied om tot een plek vol inspiratie, creativiteit, samenkomst en biodiversiteit.

De Amsterdamse stedelijke ontwikkeling gaat door, en begin 2020 moeten we weg om ruimte te bieden aan de bouw van appartementen aan de Distelweg.

Dankbaar voor de speelruimte die we afgelopen jaren huurden, zoeken we een nieuw onderkomen. We willen onze unieke oase van creativiteit, ontmoeting en experiment voortzetten in plaats van beëindigen. Beëindiging zou zonde zijn. Zonde voor ons, en voor de regio Amsterdam.

Waar veel experimentele creatievelingen de regio verlaten, omdat ruimte schaars en duur geworden is, proberen wij in Amsterdam te blijven.

We zoeken: minimaal 2.500 m2 braakliggende grond waarop we 8 ateliers en 1 gemeenschappelijke werkplaats, en 1 gemeenschaps-gebouw kunnen bouwen. Met stroom-aansluiting voor de apparatuur in de werkplaats.

Heb jij de Gouden tip die misschien leidt tot een nieuwe plek? Dan komen we graag met je in contact!  info@vliegtuin.nl