Projecten

De atelierhouders zijn duizendpoten die allerlei projecten op touw zetten. Ze hebben lang niet allemaal een website.

Hieronder een greep uit de doos:

Naald & Hamer

Christel en Rianne zijn creatieve all-rounders: ze hakken, zagen, naaien, plakken, breien, lassen en verven er op los!


Jim de Ruiter

Deze werkt het liefst met hout en staal. En een beetje groot, graag. En als het dan ook moet kunnen branden… dan ben je bij Jim aan het juiste adres.


Vera Verseput

Vera illustreert. In de vliegtuin zeefdrukt, tekent en schildert ze in haar typische onschuldige stijl met scherpe humor.


Creerende Heren

Twee heren op een buik, maken samen creatieve deco. Veel kleur, veel kabaal, veel vakmanschap, veel lol.


Objectaria

Dit duo maakt fantasierijke werelden. In het klein. Miniatuur-werelden waarin zich kleine avonturen afspelen.


Tyler van Gelder

Knappe kop met twee rechterhanden. Tyler maakt dingen, en goed ook. Interieurs vooral, met een creatieve twist.


 

IZZA MORE

Izza’s zijn niet zo maar pizza’s. Al lijken ze er wel heel erg op. Gemaakt en geserveerd in een meesterlijk mooie zelfgemaakte izza-steenoven (zie hieronder) in de nomadische pizzatent ‘Izza More‘ die vooral in de zomermaanden opduikt op festivals. Heerlijke vegetarische pizza’s met af en toe een uitzondering: om voedselverspilling tegen te gaan soms vlees van ‘ongewenste’ dieren op de Izza’s, want anders zou dat ongebruikt vernietigd worden. Daarover meer in onderstaand radio-interview. Daarnaast produceert Izza More ook hele fijne vibes vol gezelligheid en een beetje rafelrand.

Hieronder: interview met Ruben, over Izza More DE (p)izza-tent van de vliegtuin (eerste 5 minuten)!

Izza More op jouw festival? Mail ze via: stichtingvliegtuig@gmail.com

http://vechtdalfm.nl/compilatie-the-living-village-festival/


WILD WIJN

Voedselverspilling vs vruchtenwijn! Vruchtenwijnen van verschillende soorten fruit van partijen die worden afgedankt vanuit de gehele voedsel keten van de boeren tot en met de groothandels.

De vruchtenwijnen worden bijna op dezelfde manier gemaakt als conventionele wijn. Het grootste verschil is de vrucht, in plaats van druiven maken we gebruik van vruchten zoals banaan, aardbei, peer of druif . Bananenwijn wordt bijvoobeeld gemaakt met verse bananen, water, gist en suiker om een voldoende alcohol percentage te bereiken. Door de gisting worden alle suikers omgezet in alcohol. Bijvoorbeel een bananenwijn resulteert in een heldere witte droge wijn met zoete geur een stevige body en een lichte gele tint, de geur en smaak van banaan met een alcohol percentage van 12%.

Meer info op de website van Wildwijn. Contact: info@wildwijn.com


(PIZZA) OVENBOUW

Pizza-ovens bouwen is een ambacht. Zeker als je het met stro en leem doet. Een eeuwenoude beproefde techniek met moderne toevoegingen, zoals het gebruik van lege flessen om de hitte te begeleiden. Het maken van zo’n oven is een proces waar veel handwerk en liefde bij komt kijken. In de vliegtuin maken we deze populaire ovens.

Interesse in een op maat gemaakte stro&lemen pizza-oven? Mail stichtingvliegtuig@gmail.com voor details en prijs-indicatie. We denken graag met je mee om een oven te maken die perfect bij jouw project past, want geen oven is hetzelfde!