TUIGPLEIN

Het moet gezegd worden: het centrale plein tussen de werkplekken en ateliers staat meestal ramvol met gereedschap, bouw-wagens en resten van kunstinstallaties. Zodra er een mooi evenement in het verschiet is ontstaat er onder de atelierhouders een collectieve actie en gaat de bezem er doorheen. Een magische transformatie! Het centrale plein is dan begaanbaar, de ateliers bereikbaar en de boomhut te zien. Er wordt er gedanst, gespeeld, er worden pizza’s in zelfgemaakte steenovens gebakken, films gekeken en nog veel meer.

 

Pizza & Movie-night

In de zomer is het heel lang licht en zie je buiten geen snars op een projectiescherm. En als het regent wordt je buiten nat. Soms in de late zomer staan de sterren goed en laat het weer het toe: filmavond! Dan kruipen atelier-houders en hun kornuiten samen met theetjes en kleedjes, biertjes en pleziertjes voor een nachtelijk filmpje. Met zelfgemaakte pizza natuurlijk. Life’s good. Dit is wordt allemaal last-minute bepaald, maar gebeurt sowieso op maandagen.

 

Distelspelen

Let the games begin! Buiten spelletjes spelen, met een wel heel eigenzinnige twist. En muziek, en natúúrlijk Izza More. Gaat ergens in oktober plaatsvinden.